04 juni Brood van Tundra-veldbonen: Project Boontje Voor Je Brood

Heb je ook interesse om veldbonen te telen voor menselijke consumptie of voor veevoeding? Op 14 juni is er een terreinbezoek. Wij zijn ter plaatse om technische uitleg te geven bij de teelt van veldbonen.

Bezoek de veldbonen van het project Boontje Voor Je Brood

Kom proeven en stel je vragen over het telen van veldbonen

Boontje Voor Je Brood is een van de vier duurzame voedselprojecten die dit jaar steun krijgen van de Gentse voedselraad. In het kader van dit project experimenteren landbouwers van de bedrijfsgilde Schelde-Leie met het telen en verwerken van eiwitrijke gewassen zoals veldbonen.

Veldbonen zijn net als andere eiwitrijke gewassen een interessante teelt voor landbouwers omdat die droogteresistenter zijn en goed voor de bodem. Bovendien kan je veldbonen verwerken in producten voor menselijke consumptie maar evengoed in eiwitrijk veevoeder. Het doel is 15 ton veldbonen telen waarmee Gentse bakkers brood zullen bakken.


Bezoek het project

Heb je interesse om veldbonen te telen en wil je meer weten over de ervaring hiermee van ‘Boontje voor je brood’? Op 14 juni is er een terreinbezoek. Daar krijg je technische uitleg over het telen van veldbonen, over de mogelijke verwerking en de vermarkting in functie van brood en andere voeding. Hoewel je voor de Gentse veldbonen nog wat geduld moet hebben, krijg je tijdens het bezoek de kans om te proeven of vragen te stellen.

Praktisch

  • Vrijdag 14 juni
  • Van 13.30 uur tot 16.30 uur
  • Locatie: het veld met veldbonen ligt langs de N60 in Zwijnaarde, tussen de Rijvisschestraat en de Klossestraat (zie kaartje – het veld is aangeduid met een ster).
  • Je kan je fiets of auto parkeren in de veldweg net voorbij het veld of langs de N60.
  • Inschrijven is niet nodig.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwtjes in je mailbox.

    privacy Beleid.