23 augustus Derogatiebedrijven mogen dit najaar uitzonderlijk grasland scheuren!

De aanhoudende droogte van de voorbije weken heeft grote schade aan het grasland veroorzaakt. Veel landbouwers zijn hierdoor genoodzaakt om hun grasland te gaan scheuren en herin te zaaien.

Technical manager voedergewassen Thomas Truyen : “Op derogatiebedrijven mag dit normaal enkel in het voorjaar (vóór 31 mei) gebeuren. De overheid staat nu, door de uitzonderlijke omstandigheden van de voorbije maanden, uitzonderlijk een versoepeling van deze regelgeving toe. Hierdoor kan er dit najaar ook op derogatiebedrijven grasland gescheurd en her in gezaaid worden en dit uiterlijk tot 1 oktober.”

Let op, om van deze versoepeling gebruik te kunnen maken is het belangrijk dat u over de nodige bewijsstukken beschikt. Thomas: “Dit is bij voorkeur een verslag van de schattingscommissie, maar ook verslagen van gemeentelijke ambtenaren of duidelijke foto’s kunnen als bewijs dienen. Het spreekt voor zich dat een verslag van de schattingscommissie voor het minste discussie zal zorgen. Dit bewijsstuk zal voorgelegd moeten worden bij een eventuele controle ter plaatse.”

author avatar
info@flux.be

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwtjes in je mailbox.

    privacy Beleid.