LG Maïsdemo te Dilsen

29/08/2017 - 29/08/2017 | Haagdoorn, Dilsen

Programma:

 • 13.30 u. Ontvangst, verwelkoming en afgifte mais voor drogestofbepaling met LG-LABO.Op deze demo zal het mobiele LG-LABO aanwezig zijn. Wilt u weten hoever het staat met het drogestof- en andere gehaltes van uw mais terwijl hij nog groeit? Breng 5 stengels mee, wij hakselen ze voor u, analyseren met het LG-LABO en u kunt direct de loonwerker bellen.
 • 14 u. Start bezoek proefveld mais
  • Een goede voederwaarde zorgt voor EXTRA LITERS IN DE TANK. Speciale aandacht dus voor de nieuwe LGAN-toppers LG 31.233 (FAO 210) en LG 31.237 (FAO 220). Daarnaast blijven de rassen LG 30.248 (FAO230) en LG 30.260 (FAO 235) feilloos topopbrengsten combineren met zeer goede verteerbaarheid. Voor wie MASSA prioritair vindt, blijft PAULEEN de beste keuze.
  • HYDRANEO is een project van Limagrain dat over de hele wereld droogtetolerante LG-rassen selecteert. Hydraneo-rassen zorgen voor een meerwaarde in jaren van weinig neerslag en op droogtegevoelige gronden. LG 30.215 (FAO 215) is in België de allereerste korrelmais die de Hydraneo-stempel draagt en toonde reeds zijn waarde op droogtegevoelige gronden.
  • Het nieuwe dubbeldoelras LG 30.258 (FAO 225) staat garant voor veel opbrengst, zowel in korrel als kuil. Met zijn fantastische look en stevige stam zal hij u zeker bekoren.
  • Limagrain komt in 2018 met de innovatieve TSSV2- zaadomhulling op de markt. Deze zorgt voor een betere fosforopname uit de bodem en stimuleert de wortelontwikkeling met als gevolg een snellere jeugdgroei en forsere planten.
 • 15.30 u. Tundrabonen
  Tundrabonen is een eiwitgewas dat sedert kort in België geteeld wordt. In 2017 werden er meteen al een 700-tal ha van verbouwd. Met opbrengsten die op veel percelen rond de 7 ton lagen, is de introductie van de teelt duidelijk geslaagd. Dat de bonen op het eigen bedrijf als eiwitbron gebruikt kunnen worden is een groot voordeel. Belangrijk bij de teelt van Tundra-bonen is dat er voldoende diep (8 cm) gezaaid wordt. Dit is essentieel voor het slagen van de teelt.Limagrain stelt u deze teelt graag voor en organiseert een ZAAIDEMONSTRATIE MET VERSCHILLENDE ZAAIMACHINES waarin u getoond wordt hoe u de Tundra-bonen het beste kan zaaien voor een geslaagde teelt.
 • 16.30 u. Nabespreking bij een frietje en een drankje.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwtjes in je mailbox.

  privacy Beleid.