03 juli Groenbedekers met EAG-APPROVED label

Na de oogst van de wintergerst worden de eerste groenbedekkers ingezaaid. Vanaf dit jaar moeten landbouwers rekening houden met ecologisch aandachtsgebied. Groenbedekkermengsels zullen hierin een belangrijke rol spelen.

Wie aaltjes te slim wil af zijn, zaait best Greencover Nema Early of Greencover Nema Late. Zoals de naam al laat vermoeden is de Greencover Nema Early eerder geschikt voor een vroege zaai na wintergerst of vroege wintertarwe. De Greencover Nema Late leent zich beter voor een latere zaai na wintertarwe. De Greencover Humus is het mengsel voor de hoogste organische stofaanbreng dankzij de aanwezigheid van zonnebloemen. Voor de laagste kostprijs per ha is er het mengsel Greencover Budget.
Wie groenten in het teeltplan heeft, kiest best voor Greencover Vegetable. Dit mengsel van phacelia en Japanse haver vermeerdert geen knolvoet. Ook het bekende mengsel LG Biofum is volledig conform met de normen voor EAG.

Veehouders die in het voorjaar nog een snede willen oogsten, kunnen kiezen voor: Greencover Gras-rogge, Turbo Quattro, Maraton, Turbo Longo en Turbo Festulolium. Ook deze mengsels zijn conform volgens de EAG-normen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwtjes in je mailbox.

    privacy Beleid.