30 november LG Seeds Belgium lanceert Agrility om uw maïsteelt te optimaliseren

LG Seeds Belgium lanceert binnenkort het digitaal platform Agrility. Dit innovatieve platform maakt gebruik van geavanceerde satellietbeelden en meteorologische gegevens om landbouwers te helpen het maximale uit hun maïsteelt te halen. Met functies zoals gedetailleerde gewasgroeimonitoring en nauwkeurige oogstvoorspellingen, markeert Agrility een aanzienlijke vooruitgang in de landbouwtechnologie.

Agrility’s technologie omvat het volgen van de gewasgroei door middel van satellietbeelden en het monitoren van kritische meteorologische gegevens zoals temperatuursom en neerslag. Deze informatie wordt verrijkt met historische data om precieze oogstvoorspellingen te maken. Bovendien worden verschillende bodemparameters en de kenmerken van het gezaaide maïsras in aanmerking genomen, wat bijdraagt aan een vollediger en nauwkeuriger beeld van de teelt.

Zicht en controle over uw maïsteelt met Agrility

Een van de sleutelfunctionaliteiten van Agrility is de mogelijkheid voor landbouwers om op elk moment en vanaf elke locatie zicht en controle te hebben over hun maïsteelt. Het platform stelt hen in staat om snel te reageren op problemen zoals droogte, ziekten en plagen, en biedt ondersteuning bij het optimaliseren van de oogstplanning op basis van de actuele en verwachte rijping van de gewassen.

Bijzonder aan Agrility is de module Agrility Harvest, die de afrijping van maïspercelen voortdurend volgt. Dit onderdeel van het platform toont niet alleen het huidige drogestofgehalte van de percelen, maar voorspelt ook de evolutie ervan tot aan de oogst. Deze functie maakt dagelijkse aanpassingen mogelijk op basis van het weer, waardoor de voorspellingen steeds preciezer worden.

Agrility Yield is een andere innovatieve feature die de opbrengst van kuilmaïs voorspelt en aangeeft welke delen van het perceel het meest of minst zullen opbrengen. Deze voorspellingen beginnen kort na het opkomen van de gewassen en worden steeds nauwkeuriger naarmate de oogst nadert.

Agrility belooft een essentieel hulpmiddel te worden voor landbouwers die streven naar efficiëntie en optimalisatie in hun teeltprocessen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwtjes in je mailbox.

    privacy Beleid.