LG Animal Nutrition

Wetenschappers zijn het er over eens: hoge VEM eindigt in de uier, lage VEM in de kelder. Hoewel er tegenwoordig doelbewust verwarring gezaaid wordt, zijn duizenden bladzijden wetenschappelijke literatuur het er over eens: zowel het zetmeel als de celwandverteerbaarheid dragen bij tot de energiewaarde van een ras.

Op dit feit steunt de ontwikkeling van nieuwe rassengenetica van Limagrain en dit is direct duidelijk als men de maïscijfers bekijkt. Het ganse Limagrain pakket bevindt zich bovenaan de tabellen. Topcijfers in VEM en zetmeel! Naast de kolf moet de koe immers ook de restplant efficiënt zien te verteren.

De rassen met de allersterkste VEM via een uitstekende celwandverteerbaarheid en een hoog zetmeelgehalte krijgen het prestigieus label Animal Nutrition toegekend. Rassen met dit label blinken uit op verschillende landbouwkundige kenmerken en onderscheiden zich extra op veevoedkundig vlak. Ze kunnen gezien worden als de sleutel tot rantsoenoptimalisatie aangezien ze over uitmuntende voederwaardecomponenten beschikken.

Ook in onze buurlanden Nederland en Frankrijk zijn melk- en vleesveeboeren al overtuigd van de kwaliteit van Animal Nutrition-rassen.

Evenementen