17 augustus Nieuw wereldrecord: 7 ton koolzaad per ha in Polen met LG Aviron

(Foto door Wolfgang) Deze zomer werd door de Poolse landbouwer Bogdan Stopyra het wereldrecord verbroken voor de opbrengst van koolzaad. De landbouwer uit het zuidoosten van Polen behaalde een opbrengst van maar liefst 6,9043 ton per hectare. Om dit record te behalen, liet de landbouwer niets aan het toeval over. Hij werd hiervoor bijgestaan door een team van experts.

Een perfecte bemesting en gewasbescherming in combinatie met een doordachte rassenkeuze waren essentieel voor deze prestatie.

Is dit wereldrecord volgend jaar ook in België haalbaar?

Het hoeft niet te verbazen dat dit wereldrecord behaald werd met een LG-koolzaadras. De voorbije jaren maakte de koolzaadgenetica van LG een sterke vooruitgang. Zo is LG nu de nummer 1 in de EU. Niet alleen de opbrengsten van de rassen gingen spectaculair omhoog, er werden via veredeling ook oplossingen gevonden voor teelt-technische uitdagingen zoals het vergelingsvirus, graanverlies bij een uitgestelde oogst, phoma, verticillium, cylindrosporium …

Het ras LG Aviron waarmee het wereldrecord verbroken werd, is ook in België beschikbaar, net zoals de andere toppers LG Austin, LG Ambassador, LG Academic, LG Armada, LG Atlas en LG Auckland.

Met deze rassen moeten ook de Belgische koolzaadtelers in staat zijn om dit wereldrecord volgend jaar te verbreken!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwtjes in je mailbox.

    privacy Beleid.