09 oktober Tundra, niet zomaar bonen!

Vanaf half oktober kan er gestart worden met de zaai van Tundra-bonen. Het staat nu al vast dat het areaal Tundra-bonen in België opnieuw sterk zal stijgen. Let wel op, niet alle soorten bonen beschikken over de eigenschappen van Tundra om de winter door te komen. Tundra-bonen zijn de enige bonen in België die reeds meerdere jaren in proeven en praktijk getest werden op wintervastheid. Het is hierdoor dus zeer belangrijk om te kiezen voor de enige echte Tundra-bonen en deze te zaaien op een diepte van 8 cm!

Verbod op chemische gewasbescherming in EAG: kies voor de premie vlinderbloemigen

Het Europees Parlement besliste deze zomer om het gebruik van pesticiden in Ecologisch Aandachtsgebied tijdens de aanhoudingsperiode te verbieden. Dit heeft als gevolg dat er ook in de teelt van vlinderbloemige/stikstofbindende gewassen niet langer pesticiden gebruikt mogen wanneer deze als EAG geactiveerd worden. Daarom raden wij ten sterkste aan om Tundra-bonen te telen onder de verbintenis van de Premie Vlinderbloemigen van € 600 per ha per jaar in plaats van deze als EAG te activeren.

De Premie Vlinderbloemigen moet wel vóór 30 november aangevraagd worden. Wees dus op tijd!

Bekijk ook deze video waar Thomas Truyen nog uitlegt waarom u het best voor Tundra kiest, want niet alle bonen zijn gelijk.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwtjes in je mailbox.

    privacy Beleid.