05 september Vroeg gezaaide korrelmaïs al onder de 30% vocht!

Niet alleen de kuilmaïsoogst is dit jaar extreem vroeg, ook het dorsen van korrelmaïs zal dit jaar vroeg zijn. Het vochtgehalte in de korrels van het vroegrijpe ras Sunshinos (FAO 200) zat op 3 september al onder de 30% vocht.

Neem geen risico’s, oogst op tijd!

Aangezien het nog maar begin september is, kan de korrelmaïs voor levering aan de drogerij zeker nog een aantal weken op veld blijven indrogen. Let wel op: de maïsplanten zijn dit jaar zeer ondiep geworteld en de kolfinplanting is hoog. Planten met een goed ontwikkelde en zware kolf zijn dit jaar extra gevoelig voor legering. Neem dus geen onnodige risico’s. Oogst op tijd en wacht niet op de herfststormen.

Kuilmaïs: ga vandaag nog uw velden bekijken!

In Limburg werd de eerste (verdroogde) maïs dit jaar al eind juli gehakseld. De maïsoogst is daar al zeer ver gevorderd. Ook in de andere provincies is het nu hoog tijd om uw maïs te gaan bekijken. Ideaal gaan we hakselen met een drogestofgehalte tussen de 33 en de 36% drogestof. Veel maïs zit hier vandaag al ver over. Na de recente regen heeft de maïs zich opnieuw volgezogen en lijkt hij nog niet rijp. De schijn bedriegt hier echter!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwtjes in je mailbox.

    privacy Beleid.